De historie van COMBEX Bouwlogistiek

 Start

COMBEX transport is in 1970 ontstaan door samenvoeging van de transportbedrijven van Dijk te Eestrum en Gebr. Postma te Tietjerk.
 Samen vormden zij combinatie expediteurs afgekort tot COMBEX. Opgericht door de heren Snijder, Wessels, Bouma en Gebr. Postma.
 Zij startten in 1970 met 12 vrachtwagens speciaal ingericht voor het vervoer van betonproducten en bouwmaterialen. Enkele wagens waren in die tijd zelfs al uitschuifbaar en voorzien van een autolaadkraan zodat de lading zelf geladen en gelost kon worden.

 Groei

Vanaf de oprichting in 1970 is COMBEX transportbedrijf b.v. zich blijven ontwikkelen in exceptioneel transporten distributie/groupage van bouwmaterialen. Met de overname  van Bos transport werd de oprichting van vestiging te Emmer-compascuüm een feit. Hier werd in november 1991 een geheel nieuwe specialisatie ontwikkeld, te weten distributie bouwmaterialen van en naar Duitsland. In deze specialisatie zijn wij nog steeds een van de meest vooraanstaande vervoerders en mogen we menig Duitse bouwmaterialenleverancier tot onze klantenkring rekenen.

Na de oprichting van deze Duitsland specialisatie werden het wagenpark en de aktiviteiten uitgebreid door overnames zoals Bogerd transport te Nieuwland, Berends transport te Groningen, een gedeelte van VAB transport te Suameer en een gedeelte van het wagenpark met bijbehorende activiteiten van Rinsma transport te Franeker.

 Nieuw hoofdstuk

In januari 2015 neemt COMBEX transportbedrijf b.v. het failliet verklaarde Expeditiebedrijf E. van der Veen te Burgum over. Alle klanten en personeelsleden blijven behouden. Op 1 juli 2015 fuseerd Van Der Veen Transport te Garijp met Combex transportbedrijf b.v. Door het samenvoegen van deze 3 bedrijven onstaat: Combex Bouwlogistiek.

Inmiddels telt COMBEX Bouwlogistiek 130 eigen trekkende eenheden, 20 vaste charters en 190 personeelsleden en behoord daarmee tot de top van logistiek dienstverleners in de bouw- en industriesector met specialisaties op gebied van exceptioneel transport en de distributie/groupage van bouwmaterialen in Nederland en Noord-Duitsland.

historie1

 

historie2

Gerealiseerd door Studio Staalkaart